Jesse Terry (USA) & Alan Fish (GB)

Jesse Terry (USA) & Alan Fish (GB)

Jesse Terry zou in april 2021 al een concert geven, maar hij kon toen Amerika niet uit vanwege de corona maatregelen. Gelukkig staat Jesse Terry nu samen met Alan Fish alsnog op zondag 25 februari op het podium van de Piterkerk.

 

Jesse Terry is a gentle soul with a formidable songwriting talent and a clear artistic vision” 

 

Singer-songwriter Jesse Terry draait al een tijdje mee en tourt intensief door zijn thuisland Amerika. Met zijn band of solo of met een extra gitarist. In Europa vaak met de uit Newcastle Engeland afkomstige gitarist Alan Fish. Jesse is een ambachtelijke singer-songwriter, met als inspiratiebron vooral zijn Californische collega’s uit de jaren zeventig, zoals Jackson Brown.

Alan Fish is als muzikant in diezelfde jaren 70 al begonnen in het clubcircuit van Newcastle, heeft in enkle bands gespeeld waarmee hij ook platen heeft opgenomen. Later kruisde Jesse Terry zijn pad en sindsdien zingt Jesse mee in de band van Alan Fish. En Alan begeleidt Jesse op zijn Europese tournees.

Jesse Terry is afkomstig uit Connecticut en noemt zichzelf troubadour en een reislustig zwerver. Dat laatste is terug te vinden in de titel van zijn meest recente album “When we wander”, zijn zevende alweer. De plaat klinkt gloedvol warm en melancholisch als Jackson Browne in de jaren 70. De akoestische gitaren klinken dan ook subliem opgenomen net als de strijkers, steelgitaren is alles puur en intiem gehouden.

Alsof hij de songs allemaal uit zijn mouw heeft geschud na een lange trip langs de westcoast over de beroemde highway 1 met Neil Young en Justin Rutledge op de autoradio als inspiratie. “When We Wander” is geproduceerd en gemixt door Neilson Hubbard die momenteel een van de meest gevraagde producers is voor Singer-songwriters om zijn mooie pure sound zonder al te veel poespas.

Beluister en bekijk “When we wander” hier:  https://youtu.be/o31zZShPBe0

Wij kijken er naar uit om Jesse samen met Alan na drie jaar wachten eindelijk op het podium van de Piterkerk te hebben !

Het concert begint zoals gebruikelijk om 14.30 uur.  De entree is ook nog steeds €12,50 aan de kassa van de Piterkerk. Hieronder kunt u voor dit pure en intieme concert reserveren.

Facebook

Concertagenda