Over ons

De Piterkerk is een karakteristieke en onlangs geheel gerestaureerde kerk in het centrum van Lippenhuizen. De Piterkerk heeft primair een kerkelijke functie (diensten, bruiloften en begrafenissen) en biedt daarnaast ruimte aan culturele activiteiten.

Het gebouw is een bepalend dorpsgezicht voor Lippenhuizen en het kerkbestuur en inwoners van Lippenhuizen spannen zich dan ook gezamenlijk in om de Piterkerk te behouden. Onder het motto “Sterk voor de Piterkerk” hebben kerkbestuur en inwoners enkele jaren geleden het initiatief genomen voor grondige restauratie van de Piterkerk en het resultaat mag er zijn. Het interieur van de kerk is prachtig gerenoveerd en heeft nu een prettige, lichte en frisse uitstraling gekregen. Ook zijn er een keuken en een toiletgroep bij gekomen, waardoor ook catering mogelijk is geworden.

De Piterkerk werkt voor de wekelijkse kerkdiensten samen met de kerk in Langzwaag. De nieuwe dominee van de Piterkerk is ds. Sietske Blok. Het kerkbestuur vindt het belangrijk dat de Piterkerk niet alleen voor kerkdiensten wordt gebruikt, maar ook een bredere functie heeft voor alle inwoners van Lippenhuizen. Daartoe organiseert de activiteitencommisie van de Piterkerk niet-kerkelijke activiteiten, zoals concerten, voor de inwoners van Lippenhuizen en andere belangstellenden. Ook is het voor inwoners mogelijk om de kerk te huren. De niet-kerkelijke activiteiten, onder het motto Sterk in de Piterkerk, zijn bedoeld voor een breder gebruik én behoud van de Piterkerk. 

Interieur Piterkerk vóór de restauratie (plm. 2015).

 

Facebook

Concertagenda