Informatie voor Artiesten

De Piterkerk is een kleine recent gerestaureerde kerk uit de 18e eeuw, die naast de artiesten en medewerkers plaats biedt aan maximaal 100 á 115 bezoekers. De concerten in de Piterkerk zijn minimaal 1x per maand en altijd op zondagmiddag, de aanvangstijd is standaard 14.30 uur.

De programmering en de organisatie is in handen van het duo Fokko & Paul. Zij kiezen voor een gevarieerd aanbod met bijzondere artiesten uit binnen- en buitenland.
Op basis van hun eigen smaak, maar rekening houdend met het (vaste) publiek en de sfeer van de Piterkerk stellen Fokko & Paul het concertprogramma samen.

Het is in deze zaal zowel mogelijk om geheel akoestisch of geheel versterkt te spelen, als ook deels akoestisch en deels versterkt:

  • De Piterkerk beschikt over een eigen standaard P.A. systeem, afgestemd op de omvang van – en de goede akoestiek in de Piterkerk
  • De installatie bestaat uit boxen, microfoons, monitoren en een mixer met zes ingangen
  • Het orgel en een piano kunnen in overleg worden gebruikt
  • Het podium biedt voldoende ruimte voor tien muzikanten, instrumenten en apparatuur
  • De Piterkerk beschikt niet over kleedkamer(s), maar er is daarvoor ruimte achter het orgel

De Piterkerk is gelegen aan de Buorren, de doorgaande weg in Lippenhuizen en heeft dichtbij parkeerruimte, de ingang van de kerk ligt van daaruit gezien wel hoger.

Gelet op de aanvangstijd van de concerten en de noodzakelijke tijd voor de soundcheck etc., zorgt de Piterkerk voor een kleine lunch voor de artiesten (in overleg).

Voor contact : info@piterkerklippenhuizen.nl

Facebook

Concertagenda