Zondagmiddagconcert met Malcolm MacWatt op 12 maart 2023

Zondagmiddagconcert met Malcolm MacWatt op 12 maart 2023

Scottish singer-songwriter and multi-instrumentalist.

Zijn album, dat najaar 2021 uitkwam, is bejubeld door de vakpers. Settler was volgens hen een gelaagde mix van Schotse ballades en melancholieke bluegrass en countrymuziek uit de Appalachen. Zijn songs zijn meeslepende miniatuurverhalen over verlies, onrecht en gevaarlijke ondernemingen. Inmiddels is zanger en multi-instrumentalist Malcolm MacWatt volop bezig met opvolger Dark Harvest, die dit jaar nog moet verschijnen. Op zondagmiddag 12 maart speelt Malcolm MacWatt uit zijn mooie oeuvre in de Piterkerk in Lippenhuizen.

MacWatt, die afkomstig is uit een gebied waar de Schotse Hooglanden grenzen aan de Noordzee, is opgegroeid met folkmuziek en Schotse en Keltische balladen. Als buitenmens houdt hij van bergbeklimmen, snowboarden en surfen. De schoonheid van de natuur heeft ook een rauwe kant, natuur is niet altijd liefdevol. Ook die rauwheid spreekt hem aan.

Eerst werkte MacWatt op olieplatforms, later ging hij aan slag als dagbladjournalist. In 2018 maakte hij de overstap naar muziek waarin hij zijn compassie met mens en natuur kwijt kon in rake liedjes en mooie melodieën. Hij speelt o.a. gitaar, banjo, mandoline, fiddle, whistle en dobro. MacWatt liet vorig jaar een verpletterende indruk achter op het Ramblin’ Roots festival waar hij in zijn eentje de zaal volledig inpakte met zijn prachtige verhalende liedjes.

Zondagmiddag 12 maart om 14.30 uur.     Entree €12,50.      Reserveren kan vanaf nu.

Facebook

Concertagenda