Zondagmiddagconcert 26 februari 2023 met Robert Jan Stips en Marieke Brokamp.

Zondagmiddagconcert 26 februari 2023 met Robert Jan Stips en Marieke Brokamp.

Robert Jan Stips (toetsen) bekend van Supersister, Transsister, Golden Earring, The Nits en diverse andere projecten, nu in de Piterkerk met de violiste Marieke Brokamp.

Samen spelen zij nieuw werk én werk uit de rijke carrière van Robert Jan Stips.

Veelzijdig muzikant Robert Jan Stips en violiste Marieke Brokamp werken al jaren samen in muziek- en theaterprojecten maar ook als duo. Hun verrassend optreden waarbij viool, piano en zang prachtig samengaan, doen de aloude grenzen tussen pop en klassiek vervagen. Zondagmiddag 26 februari treden ze met hun veelzijdige repertoire op in de Piterkerk in Lippenhuizen. Stips heeft al aangegeven aan anderhalf uur niet genoeg te hebben. ‘Mag het ook iets langer duren. We nemen de luisteraars graag mee op een uitgebreide muzikale reis.’

Behoeft hij nog introductie? Robert Jan Stips is een van Nederlands popiconen. Speelde in Supersister, Golden Earing, Sweet d’Buster, Transister, begeleidde Freek de Jonge tijdens zijn shows en is toetsenist en zanger van de NITS. Die band bestaat inmiddels bijna vijftig jaar en maakte veelgeprezen albums zoals In the Dutch Mountains (1987), Hotel Europa (2015) en het recent uitgebrachte Neon (september 2022). De band toert nog altijd door Europa.

Tijdens het concert in de Piterkerk brengen Brokamp, een gelauwerd violiste uit Zeeland, en Robert Jan een staalkaart uit zijn rijke oeuvre ten gehore. De liedjes zijn speciaal bewerkt voor viool en piano. Daarnaast ook film-, expo- en documentaire muziek die Robert Jan door de jaren heen heeft gecomponeerd en cross-overs met klassieke werken van Schubert tot Arvo Pärt. Dat belooft wat. Een genreoverstijgend en grensvervagende muzikale topervaring.

Zondagmiddag 26 februari 2023 om 14.30 uur  Entree €12,50   U kunt nu reserveren.

 

Facebook

Concertagenda