Arlan Feiles (solo)

Arlan Feiles (solo)

Wij hervatten de Piterkerk concerten na de zomervakantie met een oude bekende: Arlan Feiles. Hij trad in oktober 2021 al eens op in de Piterkerk als sidekick van Diana Jones in een gedenkwaardig concert. Tijdens het concert kreeg Arlan de gelegenheid om ook enkele eigen nummers te spelen, waarvan wij zeer onder de indruk waren. Wij wilden hem dan ook graag een keer als hoofdact terug zien in de Piterkerk. Twee jaar lang was hij helaas niet  beschikbaar, maar in september kunnen wij hem dan eindelijk weer verwelkomen……en hij alvast u in deze clip :

Arlan Feiles (Fi-less) is naast pleitbezorger voor burgerrechten in Amerika vooral een hele goede muzikant en singer-songwriter.  Arlan bespeelt meerdere instrumenten en is daarnaast ook muziekproducer. In  Amerika heeft hij meerdere prijzen gewonnen voor zijn zes albums en filmmuziek. Deze albums zijn ook door de critici zeer goed ontvangen en zijn muziek is ook vaak te horen in Amerikaanse televisie programma’s.
Arlan Feiles is, evenals Diana Jones met wie hij in 2021 in de Piterkerk optrad, zeer betrokken bij the Civil Rights movement, waarvan hij uiting geeft in zijn songs. Tijdens het concert in 2021 waren ook de 92 jarige dominee Kleinfelter en zijn vrouw aanwezig. Kleinfelter was eertijds de rechterhand van Martin Luther King jr. en liep mee in de mars op Washington en de mars naar Selma. Na afloop was er een warme ontmoeting tussen Kleinfelter  en Diana en Arlan. Kortom, Arlan is een bijzondere muzikant die iets te vertellen heeft en dat ook in prachtige teksten en muziek weet te vertolken.

Arlan bij het monument voor Viola Liuzzo (de bij de mars naar Selma in 1965 omgekomen activiste), voor wie hij ter plekke een song schreef en deze als eerste ook bij haar monument speelde. Hieronder een video met een latere opname van het nummer “Viola”.

Arlan’s veelzijdigheid komt goed tot uiting in bijvoorbeeld het onderstaande – Randy Newman achtige – “If I were a dinosaur”.

AANVANG CONCERT 14.30 UUR – ENTREE €12,50 – GRAAG VOORAF RESERVERN VIA ONDERSTAANDE BUTTON.

GRAAG TOT ZIENS OP 24 SEPTEMBER !

 

Facebook

Concertagenda