Gregory Page – 13 november 2022 in de Piterkerk.

Gregory Page – 13 november 2022 in de Piterkerk.

Vanwege privé omstandigheden moest Gregory Page vorig jaar zijn Europese tournee annuleren en daarmee kwam helaas ook het concert in de Piterkerk te vervallen. Maar Gregory Page is inmiddels weer op pad voor een nieuwe tournee en hij zal daarbij op zondagmiddag 13 november a.s. alsnog de Piterkerk aan doen voor zijn langverwachte concert.

De Amerikaanse zanger, gitarist, filmmaker en muziekproducent, met zo’n 40 albums op zijn naam, is een graag geziene gast op Europese podia. Ook in Nederland waar hij een grote schare fans heeft en regelmatig optreedt. 

Gregory Page (Londen14 april 1963) groeide op in een muzikale familie van musici. Zijn grootvader Dave Page was een bekend Uilleann piper in de jaren 30 van de twintigste eeuw. Gregory groeide op met Ierse muziek en verhalen. Daarnaast werd hij ook beïnvloed door de jazz grammofoonplaten (Billie Holiday, Bessie Smith, Sara Vaughn) van zijn moeder.De groep “The Beat-Chics”, waar zijn moeder, Moyra Page (Iers), deel van uitmaakte, stond in het voorprogramma van twee concerten van The Beatles in Spanje in augustus van 1965. Zijn vader, Gregory Hovelian, maakte deel uit van de Franse popgroep ‘The Martians’.

In september 1976 emigreerde hij naar de Californië in de Verenigde Staten. Na een reeks bijzondere baantjes begon hij serieus zijn eigen muziek op te nemen en te produceren. Naast het feit dat hij aan zijn eigen muziek werkte, heeft Page ook samengewerkt met artiesten als Jason MrazJohn DoeJewel, Tom Brosseau], Steve Poltz, John C. Reilly en A.J. Croce].

De onverbeterlijke romanticus deelt zijn muzikale dagdromen graag met zijn publiek. Gregory Page voert de luisteraar mee naar een eigen, volstrekt uniek, universum. In Lippenhuizen zal hij naar hartenlust uit zijn rijke oeuvre putten.

“The tightrope my music teeters upon is the struggle between tradition & progress, history & fantasy. I am the songbird & the worm.” ~ G. Page.

Het concert van Gregory Page in de Piterkerk begint om 14.30 uur.

De entree is  €12,50              U kunt nu reserveren voor dit concert.

Facebook

Concertagenda