Sweet Judy Blue (trio)

Sweet Judy Blue (trio)

De supergroep uit eind jaren 60 – Crosby, Stills & Nash – treden niet meer samen op. Want David Crosby is begin dit jaar overleden en Stephen Stills heeft twee jaar geleden al besloten om met pensioen te gaan. Alleen Graham Nash heeft in mei j.l. nog een nieuwe CD uitgebracht, met als titel “Now”.

Dus helaas geen concerten meer van CS&N, maar als de drie mannen van Sweet Judy Blue beginnen te zingen en je doet even je ogen dicht, dan zou je zweren dat toch Crosby, Stills & Nash naar de Piterkerk waren gekomen.

‘Sweet Judy Blue’ is genoemd naar het nummer Sweet Judy Blue Eyes, geschreven door Stephen Stills uit bewondering voor de bijzondere blauwe ogen van zijn toenmailge vriendin, de zangeres Judy Collins. Het nummer stond op de allereerste CD van CS&N en was één van de muzikale hoogtepunten van het Woodstock festival.

Het trio is Sweet Judy Blue is ontstaan uit een voorliefde voor de prachtig tijdloze muziek van CS&N. In de basis heeft het trio zelfs al opvallende gelijkenissen met CS&N, zoals de hoge stem van Graham Nash die wordt vertolkt door de evenzo Britse tenor van Richard Cejer. De Amerikaanse folk rock veteraan Eric Kerns kan met dezelfde overtuiging Crosby’s ‘Almost cut my Hair’ voor zijn rekening nemen en terwijl de Nederlander Gildor van Beers met zijn gitaarwerk en hese vocalen een mooi eerbetoon aan Stephen Stills brengt.

Hebben we te veel gezegd? Overtuig u zelf met deze Youtube link:

Overtuigd? Sweet Judy Blue gaan 2 x 45 minuten de mooiste nummers van CS&N spelen op zondagmiddag 12 november 2023 in de Piterkerk Lippenhuizen.

Moeten we daar nog iets aan toevoegen? Nee, kom gewoon luisteren en genieten !  U kunt hieronder reserveren voor dit concert.

Aanvang 14.30 uur en de entree is nog steeds €12,50 p.p. (te betalen bij de ingang van de Piterkerk)

Graag tot ziens.

Facebook

Concertagenda