Restauratie september 2015

Steiger
De steiger is inmiddels uit de kerk. Het gewelf is fris wit met een tintje blauw gesausd, zodat de witte ribben mooi uitkomen. Ook een deel van de wanden is al gesausd in wit met een tintje groen.

Vloer
De houten vloerdelen zijn er allemaal uitgehaald. De vloerbalken zijn nieuw aangebracht of verstevigd. Waar vloerdelen slecht zijn, worden ze vervangen. Ook wordt er isolatie onder de vloer aangebracht.

Momenteel zijn vrijwilligers druk met het smeren van grondverf op stapels nieuwe planken voor de vloer, nieuw te maken podium en nieuwe lambrisering. Als het timmerwerk klaar is, zal de schilder een toplaag op vloer en lambrisering aanbrengen.

10 september: Interieur kerk

Bezoek orgelbouwer
Op 27 augustus is een groep belangstellenden op bezoek geweest bij orgelbouwer Van Vulpen in Utrecht. Zij zagen een film van een restauratie van een orgel in Deventer en kregen daarna een rondleiding. Er komt nog heel veel werk, volgens sommigen ‘monnikenwerk’, aan te pas voor een orgel opgeknapt is.

Van Vulpen is in de werkplaats zo goed als klaar met het orgel van Lippenhuizen. Als het timmerwerk, schilderwerk en schoonmaak in onze kerk klaar zijn, kan het orgel teruggeplaatst worden. Dan duurt het nog circa 4 weken voordat er op gespeeld kan worden. Het duurt twee weken om alle onderdelen terug te plaatsen en twee weken is nodig voor het intoneren (de tonen in alle registers dezelfde klankkleur geven) van het orgel.

Graafwerk
Op 1 september is er een sleuf gegraven voor de waterleiding en riolering, en het verplaatsen van de gasleiding naar de meterkast. De sleuf is inmiddels al weer dicht, maar er zijn nog verschillende gaten die wachten op de aansluitingen.

Facebook

Archief