Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zondagmiddag 13 september 2020 – start 14.30 uur – Thom Theuns & Aurélie Dorzée (België) – dit open lucht concert wordt gecombineerd met een bijzondere natuurwandeling, vertrek vanaf de Piterkerk Lippenhuizen.

september 13 - 14:30 - 17:00

Oorspronkelijk stond Lynne Hanson & band gepland voor deze datum,  i.v.m. Covid-19 is door haar management de Europese tournee uitgesteld naar 2021. Daarvoor in de plaats komt nu:

Een ongewoon fleurig muzikaal ommetje met Tom & Aurelie

Het cultuurteam van de Piterkerk Lippenhuizen zoekt de buitenlucht op voor het eerste concert van het muzikale najaarsseizoen. Op 13 september om 14.30 begeleiden de Vlaamse musici Tom Theuns en Aurélie Dorzée een afwisselend ommetje van 5 kilometer vanaf de Piterkerk langs de Compagnonsfeart en de Slûsleane met hun prachtige muziek en liederen.

De organisatoren in Lippenhuizen snakken naar muziek en zo zal het menigeen vergaan, nu we in Nederland al zo’n tijd verstoken zijn van concerten en gezellige samenkomsten. Wandelen op gepaste afstand van elkaar, met het hoofd in de wind, lekker doorwaaien en tegelijkertijd genieten van de laatste bloeiende bloemen in de bermen, de vogels in de boomkruinen en de wolkenluchten boven de met eiken en elzen omzoomde weilanden.

Deze zomer zijn in het dorp fleurige ommetjes uitgezet en beschreven langs met bloemenmengsels ingezaaide bermen en plantsoenen.

Wandelboekenschrijver Fokko Bosker en initiatiefneemster van Fleurig Ommetje Lippenhuizen, Gelbrigje Visser, delen lopend hun observaties met de concertgangers.

Want de wandeling laat zich moeiteloos combineren met het optreden dat Tom Theuns (gitaar en zang) en Aurélie Dorzée (viool, zang en andere instrumenten) bedachten.

Muzikant Theuns benaderde de podia met het volgende idee: ‘De afgelopen maanden heeft iedereen de parken en natuurreservaten in de buurt (her)ontdekt. Ons album “Elixir” ademt ook die sfeer uit en dat willen we verbinden door deze zomer in duo concertjes te gaan spelen op mooie plekken buiten (ook in grote tuinen bv). Akoestisch, zonder rompslomp. Kan bijvoorbeeld met een wandeling erbij. Ieder neemt een plooistoeltje mee dat hij op gepaste afstand neerpoot. Gezinnen kunnen samenzitten, ik zie het al voor me’.

Op enkele mooie plekken tijdens het ommetje houdt het gezelschap halt voor een miniconcert dat zich al lopend een paar keer herhaalt. Te denken valt aan het terras van multifunctionele accommodatie Kobunderhûs, een ruime tuin langs de vaart, onder een kastanje bij de sluis en een mooie plek in het dorp. Bij een onvoorzien oplaaien van de coronapandemie gaat het ongewoon fleurig muzikale ommetje niet door. Dat spreekt voor zich.

Vanwege de geldende voorschriften is het alleen mogelijk deel te nemen bij voortijdige reservering van kaarten. Er kunnen hooguit vijftig deelnemers aan dit eenmalige evenement meedoen.

Ticket €12,50 (inclusief een kop koffie of thee als welkom).

Reserveren op: www.piterkerk.nl

Kaarten kunnen vanaf 14.00 uur buiten bij de kerk worden opgehaald.

Reserveren?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HIER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

voor de website van Tom Theuns, of klik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HIER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

voor en clip met Aurélie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gegevens

Datum:
september 13
Tijd:
14:30 - 17:00