19 SEPT. 2021 – SOLOCONCERT IAIN MATTHEWS.

Dit evenement is voorbij.

19 SEPT. 2021 – SOLOCONCERT IAIN MATTHEWS.

Bijzonder trots presenteren wij voor het eerst in de Piterkerk: IAIN MATTHEWS !

Op zondagmiddag 19 september 2021 zal Iain Matthews een éénmalig intiem solo concert geven voor maximaal 40 bezoekers.

HET CONCERT IS HELAAS UITVERKOCHT – U KUNT NIET MEER RESERVEREN.

Iain Matthews startte zijn ruim vijftig jarige muzikale carrière in 1967 als een van de oprichters en zangers van de beroemde groep “Fairport Convention”, waarmee hij de stem en het geluid van de Engelse folk voorgoed veranderde. Drie albums later verliet hij Fairport Convention om “Matthews Southern Comfort” op te richten, met welke groep hij een nr. 1 hit had in Engeland. Zijn volgende project was “Plainsong” met onder andere zijn oude maatjes uit Fairport Convention. Daarna volgen vele solo projecten en platen, met onder andere in Amerika de top tien hit “Shake it”.

Nadat Iain begin jaren 80 korte tijd muziek de rug had toegekeerd, was het Robert Plant van Led Zeppelin die Iain overhaalde om naar Amerika te komen en weer muziek te gaan maken. Er volgden nog meer solo albums en onder andere een tournee met Nanci Griffith. Kenmerkend voor Iain Matthews is dat hij zich in al die jaren steeds is blijven vernieuwen, met tal van andere grote artiesten heeft samengewerkt en dat ook nog steeds doet. Zijn naam als zanger en gitarist prijkt op talloze cd’s van collega artiesten zoals Nanci Griffith, Elliot Murphy en the Searing Quartet.

Maar het zijn vooral de ruim 60 platen/cd’s die Iain met zijn eigen bands als Matthews Southern Comfort, Plainsong, maar vooral ook als solo artiest heeft opgenomen, die vrijwel allemaal van grote muzikale klasse en schoonheid getuigen. Zijn laatste twee cd’s “Like a radio” en “The New Mine” worden door meerdere muziekrecensenten ‘juweeltjes’ genoemd. En op dit moment legt hij de laatste hand aan een in juni j.l. opgenomen nieuwe plaat.

Al ruim vijftig jaar in de muziek en nog steeds actief met cd’s maken en concerten geven bewijst wel dat Iain Matthews een groot muzikant is. Enkele dagen na zijn optreden in de Piterkerk vertrekt Iain alweer naar Amerika voor een grote tournee.      Mis dit concert dus niet!

Vanaf 1 september kunt u op deze site reserveren voor dit concert. Het concert, conform de dan geldende corona maatregelen, begint om 14.30 uur en de entree is 12,50 euro.

Facebook

Concertagenda