17 OKT. 2021 – EEN BIJZONDER DUBBELCONCERT : DIANA JONES (USA) + ARLAN FEILES (USA)

Dit evenement is voorbij.

17 OKT. 2021 – EEN BIJZONDER DUBBELCONCERT : DIANA JONES (USA) + ARLAN FEILES (USA)

17 oktober 14:30 16:30

Na het prachtige concert van Iain Matthews in september j.l., voor slechts een beperkt publiek vanwege de coronaregels, heeft het Cultuurteam Piterkerk voor oktober 2021 weer iets bijzonders in petto en ditmaal met meer stoelen voor meer bezoekers !

PITERKERK GEEFT AMERICANA DE RUIMTE MET EEN BIJZONDER DUBBELCONCERT !!!

Twee gerenommeerde muzikanten uit Amerika delen zondagmiddag 17 oktober het podium tijdens een Piterkerkconcert in Lippenhuizen. Diana Jones is al jaren een boegbeeld voor de bluegrass en rauwe country en Arlan Feiles is in de muziekpers vergeleken met Bob Dylan, maar heeft een betere stem. Beiden delen hun liefde voor pure, meeslepende Americana.

ARLAN FEILES live in concert

Diana Jones schrijft prachtige donkere liedjes in de Appalachian folktraditie. Van duistere murderballads tot plattelands romantiek, Diana weet het zeer beeldend te brengen. Haar murderbalad If I had A Gun trok in Amerika nationaal de aandacht en Joan Baez nam haar ontroerende mijnwerkers lied Henry Russell’s Last Words recent op.

Verder toerde Diana Jones met grote artiesten als Janis Ian, Mary Gauthier en Steve Earle. Afgelopen jaar  verscheen haar nieuwe studio album Song To A Refugee. Het album staat in het teken van de verhalen van vluchtelingen op zoek naar een veilig heenkomen. Het nummer ‘We believe you’ kwam op de Euro Americana Chart binnen op 1. Het album kreeg een 9 van het toonaangevende Americanamagazine Uncut.  

Protestsongs zijn Arlan Feiles ook niet vreemd. Naast muzikant is Arlan tevens een fanatiek mensenrechten activist. Zo schreef hij een bijtende song over de North Dakota Pipeline. Zijn muziek was ook te horen in de Academy award winnende film Dallas Buyers Club, die de macht van de farmaceutische industrie kritiseert en de torenhoge prijzen die worden gerekend voor medicijnen. Als multi-instrumentalist, singer-songwriter en muziekproducer heeft hij in Amerika een grote naam. In zijn zang klinkt Woody Guthrie door, terwijl enkele van zijn andere songs meer doen denken aan Randy Newman, Bob Dylan of The Band. Zo veelzijdig is Arlan Feiles, een muzikant met pakkende liedjes met zowel roots, folk als soul in zijn stem. Hij speelt net zo makkelijk op gitaar als op de piano als ook op diverse andere instrumenten. In oktober verschijnt het nieuwe album van Arlan dat What Kind Of World? heet.

Kortom twee bijzondere muzikanten in de Piterkerk, mis dit concert niet !

HET CONCERT (DAT VOLDOET AAN DE CORONARICHTLIJNEN) BEGINT OP ZONDAG 17 OKTOBER OM 14.30 UUR. ENTREE VOOR DIT DUBBELCONCERT BEDRAAGT SLECHTS € 12,50. RESERVEREN VIA ONDERSTAANDE BUTTON IS VERPLICHT.

Facebook

Concertagenda