Jaap Sake Heeringa,  de voor velen bekende Friese organist uit Dokkum, brengt zaterdag 11 februari op het prachtig gerestaureerde Van Dam-orgel in de Piterkerk van Lippenhuizen, een unieke orgelimprovisatie op het bijbelse scheppingsverhaal. Samen met spreker Gooitzen Riemersma toert hij hiermee langs vele kerken, en met succes! Dit concert met beeldondersteuning en samenzang is inmiddels op 25 verschillende locaties in Fryslân gehouden en komt 11 februari om 19.30 uur naar Lippenhuizen.

Jaap Sake Heeringa is een organist die op fenomenale wijze kan improviseren. Hij heeft o.a. een orgelimprovisatie over de bijbelse scheppingsdagen gemaakt die hij op 11 februari op het Van Dam-orgel uit 1859 in de Piterkerk ten gehore zal brengen. Het concertteam bestaat behalve Jaap Sake (organist) uit: Germ en Alie Patrouilje (beamerspecialisten) en Gooitzen Riemersma (samensteller en verteller). Gooitzen leest één scheppingsdag voor waarna er een lied wordt gezongen en daarna laat Jaap Sake zijn improvisatietalent los op die bepaalde scheppingsdag.

img_1941

Van Dam-orgel Piterkerk Lippenhuizen.

dscn5560

V.l.n.r.: Germ en Alie Patrouilje, Jaap Sake Heeringa en Gooitzen Riemersma.

Publiek doet actief mee
Tijdens het concert met een totale tijdsduur van circa 5 kwartier in de Piterkerk is er samenzang, het publiek doet dus actief mee. De liederen voor de samenzang gaan vanzelfsprekend ook over de schepping en worden op de beamer getoond.

Een belevenis om mee te maken!
Inmiddels heeft het team een aantal concerten achter de rug en met groot succes. De aanwezigen waren/zijn zonder uitzondering zeer enthousiast. Natuurlijk in de eerste plaats vanwege het geweldige orgelspel van Jaap Sake maar ook omdat er samen gezongen wordt. Na afloop van het concert is er koffie/thee met wat lekkers.

Zie ook: http://www.rtvnof.nl/orgelconcert-jaap-sake-heeringa-over-bijbels-scheppingsverhaal/

http://www.rtvnof.nl/scheppingsverhaal-op-orgel-door-jaap-sake-heeringa/

Orgelconcert Jaap Sake Heeringa
Van Dam-orgel Piterkerk, De Buorren 30, Lippenhuizen
Zaterdag 11 februari 2017
Aanvang 19.30 uur.
Entree: 6 euro p.p. inclusief 1 consumptie