Talent BOAZ brengt blues & countryrock naar Piterkerk Lippenhuizen.

(vanwege de corona maatregelen maximaal 30 bezoekers)

Hij heeft talent, een krachtige rauwe stem & hij is jong en muzikaal. Deze zomer drong Boaz Roelevink (18) uit Harlingen door tot de finale van het SBS programma ‘We want More’. De jury vond hem ‘echt te gek’ en een ‘coole gast’. De zanger brengt met gitarist Jente Hummel de beste nummers van de hedendaagse countryrock ten gehore. De mooiste songs uit Nashville klinken op zondagmiddag 15 november in de Piterkerk in Lippenhuizen.

Boaz is geboren in Franeker, heeft vervolgens bijna acht jaar in Zuid-Afrika gewoond en streek daarna neer in Harlingen. Hij speelt al sinds jongs af aan. Zijn vader legde hem de tienduizend uren regel uit, je moet eerst tien jaar uren achtereen oefen voordat je iets zo goed kunt dat je het in de vingers hebt. Boaz over zijn opmerkelijk volwassen en doorrookte stem: ,,Die rauwe stem heb ik van mezelf, dat is niet geforceerd. Ook als ik praat, heb ik een kraak in mijn stem. Mijn stem is belangrijk voor me, ik besef dat ik daar zuinig op moet zijn.’

Op zijn zestiende trad Boaz op in het radio- en televisieprogramma Noardewyn van Omrop Fryslân en liet een verpletterende indruk achter. Vanaf dat moment besefte hij dat al die oefeningen op gitaar en de zanglessen loonden. ‘Ik luister graag naar Chris Stapleton, die heeft ook een rauw stemgeluid.’ Gestaag werkt hij aan eigen nummers en een eigen stijl. De intensieve gitaarlessen die hij volgde en de zangbegeleiding lonen. Boaz is vast van plan een carrière in de muziek te maken. ‘Daar wil ik uiteindelijk van leven.’

Na zijn doorbraak bij SBS ging het snel. Vanwege de coronapandemie treedt Boaz zonder zijn band op met louter de begeleiding van gitarist en docent aan het Gitaarinstituut in Fryslân en Drenthe, Jente Hummel. Ze hebben een intiem programma voor maximaal dertig belangstellenden samengesteld. Dat belooft een fijne middag blues & countryrock te worden, een vleugje warmbloedige muziek uit de ‘cottonfields’ in de herfstige Friese Wouden.

Het concert op 15 november begint om 14.30 uur en eindigt rond 16.30 uur.
De entree is 12,50 euro.

Toegang uitsluitend op basis van reservering!
Vanwege de geldende richtlijnen is het aantal beschikbare plaatsen beperkt tot 30. Met het oog op dit beperkt aantal bezoekers verzoeken wij u vriendelijk, indien u ná reservering verhinderd bent, dit aan ons te laten weten, zodat wij een andere bezoeker kunnen binnen laten.

Reserveren?

Facebook

Archief