‘Krystkeamerkonsert’ in Piterkerk Lippenhuizen

 

Troubadour Adri de Boer en harpiste Ingrid Hütten brengen op vrijdagavond 20 december in de Piterkerk van Lippenhuizen een langgekoesterde wens in vervulling: Een speciaal ‘Krystkeamerkonsert’ in winterse kerstsfeer. De muzikanten nodigen het publiek als het ware bij hen thuis uit in de tot gezellige huiskamer verbouwde kerkzaal. Kerstboom, Perzisch tapijt op de vloer, een schemerlamp en brandende lichtjes creëren een winterwonder voorstelling.

 

In de intieme setting van de huiskamer zingt Adri sfeervolle liedjes uit zijn Friestalige kerstrepertoire zoals ‘Krystkaartsje’, ‘Soan’, ‘In Bytsje krystich’ en bekende hits zoals ‘Jingle bells’, en ‘So this is Christmas’ of ‘Let it snow’ en ‘White Christmas’. Vaak heeft Adri deze traditionals omgezet naar het Fries. tijdens het concert begeleidt hij zich op gitaar of piano, maar zal hij ook andere instrumenten gebruiken voor verrassende uitvoeringen. Harpiste Ingrid Hütten voorziet de liederen van een extra klankkleur, ook zal zij een aantal eigen composities spelen die bij de donkere dagen en de viering van het licht passen.
Met herhaalde noteringen in de Friese liedjes top tien van Omrop Fryslân en als meervoudig winnaar van Liet is Adri de Boer een vaste waarde als Friestalige singer-songwriter. Zijn meest recente werk bestaat uit Friestalige versies van liederen van Boudewijn de Groot. Het veelgeprezen ”De fûnling fan it Amelân’, maar ook een eigen bewerking van de hit van Danny Vera ‘Rollercoaster’ heeft Adri eveneens op de setlist van het ‘Krystkeamerkonsert’ gezet.
Ingrid studeerde in Zwolle in 1998 af aan het conservatorium als docente piano en in 2006 als docente muziek aan het conservatorium in Groningen. Ze zong eveneens verdienstelijk in grote koorwerken, trad op als soliste en dirigeerde ook verschillende koren. In 2009 ontdekte ze de harp en sinds die tijd is ze helemaal om en componeert ze haar eigen harpmuziek. Ze speelt in het Fries Symfonie orkest en ontmoette Adri tijdens een concert vorig jaar in Beetsterzwaag. Die samenwerking beviel zo goed dat ze met elkaar afspraken ooit nog eens een concert samen te willen geven. Een wens die in vervulling gaat in Lippenhuizen op vrijdagavond 20 december. Kerst begint dit jaar vroeg in de Piterkerk.

Aanvang Krystkeamerkonsert: 20.00 uur.    Entree: €10.