Het cultuurteam van de Piterkerk in Lippenhuizen is verguld dat het nieuwe concertseizoen in de intieme dorpskerk wordt geopend door Rafael Fraga.

Rafael Fraga Trio laat bossanova en fado sensueel samensmelten.

In de gure, natte en grijze wintermaanden brengt Rafael Fraga warmte met gloedvolle muziek tijdens een concert op zondagmiddag 2 februari in de Piterkekerk. De Portugees, afkomstig van de Azoren, start zijn tour door Nederland in Lippenhuizen met een optreden waarin de warme en sensuele bossanova versmelt met fado, jazz en hedendaags klassiek. Een opwarmer.

Rafael leerde zichzelf op zijn dertiende gitaar spelen nadat zijn vader hem een paar akkoorden had aangeleerd. Na het afronden van een bachelor in de biologie wijdde hij zich volledig aan muziek en schrijven. Hij studeerde jazz gitaar en klassieke compositie en behaalde zijn bachelor aan de Escola Superior de Música de Lisboa in 2008 en twee jaar later zijn master aan het Conservatorium van Amsterdam.

Rafael heeft als gitarist, componist of dirigent samengewerkt met belangrijke Portugese en Nederlandse musici zoals Carlos do Carmo, Ana Moura en het Nederlands Blazers Ensemble. Met hen nam hij het album Van de Weemoed en de Troost op. Sinds 2015 speelt hij met zijn trio of kwartet eigen werk waarbij hij als leadzanger optreedt. In 2017 verscheen het door muziekrecensenten lovend onthaalde album Trova Caminhada. Het blad All about Jazz sprak van een ‘verleidelijke kwaliteit’. HiFi Magazine Stereo repte van ‘een boterzachte, vloeiende en heldere stem’ en volstond met de kwalificatie: ‘Meesterwerk.’

Tijdens het optreden zorgen David Golek (gitaar) en   Efraim Schultz Wackerbart (percussie/piano) voor de begeleiding.

Aangezien er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is, verdient het aanbeveling te reserveren voor dit bijzondere concert.

De entree bedraagt €12,50.             Aanvang 14.30 uur.

 

Facebook

Archief