VORIG JAAR STONDEN MARJOLEIN MEIJERS EN HAAR MANNEN OOK AL IN DE PITERKERK MET HUN SUCCESPROGRAMMA “VAN BERINI TOT SOLEX”. NA AFLOOP VAN HUN CONCERT ONTDEKTEN ZIJ DE MOGELIJKHEDEN VAN HET ORGEL IN DE PITERKERK EN MAKEN HIER OP 8 DECEMBER VOLOP GEBRUIK VAN, IN DIT EENMALIGE SPECIALE PITERKERKCONCERT.   

Na afloop van hun spraakmakende concert ontdekten de musici de mogelijkheden van het orgel. Enthousiast besloten zij ter plekke graag snel nog eens terug te willen komen om dit imposante instrument een rol te geven in een speciaal concert.  Meijers: ‘We komen graag terug naar Lippenhuizen en we zullen zeker met verschillende doedelzakken een mooie set bedenken voor het kerkorgel’.   

En op 8 december was het zo ver: Onno Kuipers speelde op het Piterkerkorgel samen met Walter Kuipers, die divese Vlaamse doedelzakken bespeelde, en natuurlijk Marjolein Meijers op haar staande bas. De zeventig aanwezigen waren getuige van een bijzonder en  uniek concert. Indien u dit concert heeft gemist, dan zult u echt moeten wachten tot de volgende keer dat Marjolein en haar mannen weer in de Piterkerk optreden. Dit bijzondere onderdeel van het concert maankt namelijk géén deel uit van het vaste repertoire van het Marjolein Meijers trio.  

Naast dit orgel spectakel was er volop mooie muziek, een keuze uit 40 jaar muzikale geschiedenis van Marjolein Meijers. Eigen nummers, maar ook muziek van anderen, zoals Penguin Cafe Orchestra, Nitty Gritty Dirt Band, Jan Rot, CSN&Y, al dan niet in vertaling. Maar altijd met een eigen touch of een eigen twist van Marjolein, Onno en Walter. Daarbij gebruik makend van een breed scala aan instrumenten. Het was weer een prachtige middag, verzuchtte menige bezoeker na afloop, jammer dat het al is afgelopen. 

 

Facebook

Archief