Marcel de Groot is een veelzijdig en veelgevraagde muzikant, zanger, componist en theatermaker. Samen met cabaretier Maarten van Roozendaal tekende hij voor vier uiterst succesvolle theaterprogramma’s, waarvan ‘Het Wilde Westen” de felbegeerde Poelifinario in de wacht sleepte. Hij begeleidde niet alleen zijn vader Boudewijn de Groot, maar componeerde ook voor Beatrice van der Poel, Jan Rot, Ricky Koole en Paul de Leeuw. Daarnaast speelde hij overtuigend de rol van band-leider in de musical ‘Onder de Groene Hemel’.

Na enkele jaren van relatieve rust, pakte De Groot in 2015 de draad van zijn muzikale carrière weer op met als resultaat het door de pers en publiek bejubelde theaterprogramma #Held. De overweldigende reacties stimuleerden hem om nieuwe liedjes te componeren. Tussen schaven en slijpen aan ‘DOOR’ toerde hij met Erwin Nijhof langs de theaters met een tribuut aan Dire Straits. Het spreekt vanzelf dat de begenadigd gitarist het kenmerkende geluid van de Britse gitaarband moeiteloos evenaarde en van een eigen klankkleur en intensiteit voorzag.

In aanloop naar het nieuwe theaterseizoen 2019-2020 waarin De Groot weer met ‘>DOOR’ de theaters gaat veroveren, geeft de zanger en gitarist enkele intieme solo huiskamerconcerten. Deze fungeren deels als voorproef van ‘>DOOR’ en anderzijds vooral om het muzikale plezier van Marcel de Groot te etaleren. Hij put daarbij uit zijn eigen rijke oeuvre.

Dit intieme concert vindt plaats op 22 september in de Piterkerk te Lippenhuizen.

Aanvang concert is om 14.30 uur. 
Een kaartje kost € 10,=

Vanwege de huiskameropzet is het aantal entreekaarten beperkt. Het verdient daarom aanbeveling, als u er bij wilt zijn, om snel te reserveren op: www.piterkerklippenhuizen.nl

website Marcel de Groot

Facebook

Archief