Sfeervolle eigentijdse pianomuziek in dubbelconcert in de Piterkerk

Door het hele land speelden ze met veel succes op festivals en podia hun neoklassieke composities die doen denken aan de mooiste werken van filmmuziekcomponist Ludovico Einaudi (bekend van o.a. de filmhit “Intouchables”).

Op zondagmiddag 13 januari spelen de pianisten Joram Feitsma (voor de pauze) en Pieter de Graaf (na de pauze) hun eigentijdse pianomuziek in de intieme sfeer van de Piterkerk in Lippenhuizen.

“De kabbelende, meanderende minimalistische en sterk beeldende muziek neemt de luisteraar bij de hand en voert hem of haar mee op een verrassende ontdekkingsreis”.

Hoofdact Pieter de Graaf timmert al geruime tijd aan de weg met eigen composities.  Tijdens zijn conservatorium opleiding legde hij zich toe op jazz en moderne piano muziek. Vervolgens was hij een vaste waarde in het orkest van Colin Benders (Kyteman) en componeerde hij o.a. muziek voor het dansgezelschap “Conny Janssen Danst”.  Zijn toegankelijk neoklassiek werk klinkt later in januari eveneens in het hoofdprogramma van het Noorderzon festival in Groningen. Hij is een muzikale virtuoos die op de piano een volstrekt eigen beeldtaal laat klinken. Een hommage aan het gevoel, een uitnodiging aan de luisteraar om zich mee te laten voeren op een reis door het universum.  De nieuwe cd van Pieter de Graaf wordt eind maart gepresenteerd in Paradiso Amsterdam.

 

De Friese pianist en componist Joram Feitsma opent het middagprogramma met eigen werk van het binnenkort te verschijnen album ‘Under’. De rode draad in zijn werken is het minimalistische karakter: traag opbouwend, verstillend en herhalend, zoekend naar een soms lieve of een aparte klank en soms een klank met een twist. Vanaf het moment dat deze jonge Nederlandse componist het werk van de Italiaan Einaudi hoorde, was hij verknocht aan het verstillende en filmische geluid van diens muziek. Het werk dat hij componeert is in diens stijl, echter zonder Einaudi te imiteren. Want de composities van Joram Feitsma zijn niet alleen uniek, maar ook bijzonder en prachtig.

Naar:  website Pieter de Graaf of  voorproefje Joram Feitsma.

Het Cultuurteam van de Piterkerk in Lippenhuizen is bijzonder blij deze twee eigentijdse pianisten een podium te kunnen bieden in Fryslân. Het concert belooft een prachtig begin van 2019 te worden. 

Het concert begint om 14.30 uur en duurt tot plm. 16.30 uur, de entree is 10 euro (inclusief koffie of thee vooraf).
In de pauze is er gelegenheid voor een drankje en na afloop signeren beide pianisten hun c.d.’s.

 Graag tot ziens !

 

Reserveren?

 

 

 

Facebook

Archief