Zondag 14 oktober j.l. vond het optreden van de Argentijnse zangeres Anabella Zoch plaats in de Piterkerk Lippenhuizen.

Op zaterdag arriveerde Anabella Zoch in Lippenhuizen, nadat zij een dag eerder een concert had gegeven in Parijs. Op maandag reisde zij door naar Duitsland, alwaar zij een aantal concerten zou geven in grote steden, waaronder in Berlijn.

Voorafgaand aan haar concert in de Piterkerk, gaf Anabella eerst een boeiende workshop over de tango. Zij vertelde over het ontstaan van de tango en zong diverse tango liederen.

Daarbij gaf het danspaar Anita van der Molen en Michiel Schallig een demonstratie van de Argentijnse tango. Dit alles was zo inspirerend, dat Anabella de deelnemers aan de workshop ook aan het dansen kreeg, middenin de Piterkerk.

Het indrukwekkende concert dat Anabella Zoch vervolgens gaf, was geïnspireerd op de Latijns-Amerikaanse ritmes van chacarera, zamba, milonga, vals en tango en haar krachtige stem en passievolle zang zorgde steevast voor kippenvel. Veel van haar Spaanstalige liederen waren gewijd aan de strijd voor gelijkberechtiging van vrouwen en universele mensenrechten.

Voor de pauze zong Anabella solo, waarbij zij zichzelf begeleidde op diverse gitaren en zong zij eigen werk en liederen van onder andere de beroemde Argentijnse zangeres Mercedes Sosa. Na de pauze kreeg zij muzikale ondersteuning van enkele vrienden, die in de zaal bleken te zitten. Speciaal voor degenen die niet bij de workshop aanwezig waren geweest, zong Anabella tot slot een prachtig tango lied, waarbij Anita en Michiel nogmaals lieten zien, hoe je de tango danst.

Al met al een hele bijzondere middag in de Piterkerk en wij willen Anabella dank ook heel  hartelijk bedanken, voor haar optreden en haar bereidheid om tussen Parijs en Berlijn in,  het ‘werelddorp’ Lippenhuizen aan te doen.

In de pauze en na floop van dit concert werd er heerlijk Argentijnse wijn geschonken door Ronald Faber van Faber Wine World uit Lippenhuizen.